Vrijwilligersproject Zuid Afrika


Hoewel tandarts Joshua al meer dan 10 jaar in Nederland woont , draagt hij de bevolking van Saldanhabaai nog steeds een warm hart toe. Er heerst in deze regio veel armoede en de mensen hebben geen geld om een tandarts te bezoeken. Helaas wordt er door de regering weinig gedaan om de omstandigheden te verbeteren. Daarom besloot hij in 2012 voor de eerste keer om deze mensen gratis te helpen.

Moeder en kind worden na lang wachten geholpen

Na het succes van 2012 is hij dit jaar, na een gedegen voorbereiding, wederom afgereisd naar Zuid Afrika om opnieuw hulp te bieden. Mensen komen van heinde en verre om zich te laten helpen en zij zijn bereid om uren lang te wachten bij het gemeenschapscentrum van Diazville totdat zij geholpen zijn. Met de hulp van een groot aantal vrijwilligers is het tandarts Joshua weer gelukt om heel veel mensen te helpen. In negen dagen heeft hij 1022 mensen gezien, 2629 tanden en kiezen getrokken, 37 vullingen geplaatst en 75 keer een gebitsreiniging gedaan.

De dankbaarheid van de patiƫnten is iets wat tandarts Joshua altijd bij zal blijven. Dit is voor hem een grote drijfveer om dit project volgend jaar weer te herhalen. Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers en talloze sponsors is het project ook dit jaar weer een groot succes geworden.

Klik hier om het verslag uit 2012 te lezen

Een artikel in de plaatselijke media