Toelichting spoeddienst

Wat is een spoedgeval?

Of iets een spoedgeval is wordt in eerste instantie bepaald door de patiënt zelf. Onhoudbare kiespijn, een uitgeslagen of afgebroken tand of een nabloeding na een tandheelkundige behandeling zijn voorbeelden van spoedgevallen. Uitgevallen vullingen, losse (nood) kronen of –bruggen bijvoorbeeld niet. Vanzelfsprekend kunt u altijd bellen en in overleg met de tandarts bepalen of het echt een spoedgeval is.

Een uitgeslagen of uitgevallen tand moet binnen twee uur zijn verholpen. Hierna is het niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen.

Kies hieronder bij welke praktijk u hoort.

Voor patiënten van Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen geldt de volgende regeling:

Tijdens openingsuren kunt u altijd bellen naar onze praktijk.

's Avonds en in het weekend kunt u bellen met de weekend- en avonddienst Tandartsen West-Friesland op nummer: 0226-360229.

Als u de telefoniste van het noodnummer belt, zal zij eerst een aantal vragen stellen om te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van een spoedgeval, en of de behandeling van uw klacht niet redelijkerwijs kan worden uitgesteld. Als er sprake is van een spoedgeval, zal zij u vervolgens doorverwijzen naar de dienstdoende tandarts.

Het komt vaak voor dat de behandeling die door de dienstdoende tandarts is gestart, door uw eigen tandarts wordt voortgezet.

Voor patiënten van Tandartsenpraktijk Botterstraat geldt de volgende regeling:

Tijdens openingsuren kunt u altijd bellen naar onze praktijk.
Ook 's avonds en in het weekend kunt u bellen naar onze praktijk op nummer: 0299-439229.

Hou pen en papier gereed voor het noteren van het telefoonnummer van de dienstdoende tandarts.

De weekend- en avonddienst regeling vindt plaats onder verantwoording van de Mondzorg Poli. Telefoon: 020-7234848 (24/7 bereikbaar).
Als u de Mondzorgpoli belt zal u een aantal vragen worden gesteld om te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van een spoedgeval, in welk geval een afspraak met u zal worden gemaakt met de dienstdoende tandarts.
Let op: de nota voor tandheelkundige hulp van Mondzorg Poli dient u ter plekke te kunnen voldoen.

Het komt vaak voor dat de behandeling die door de dienstdoende tandarts is gestart, door uw eigen tandarts wordt voortgezet.