Vrijwilligersproject Zuid Afrika


In september 2012 is Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen voor een vrijwilligersproject naar Zuid Afrika, Saldanha geweest. Tijdens het verblijf van twee weken heeft tandarts J.F. Joshua met een aantal lokale collega’s, assistentes en vele andere vrijwilligers bijna 1900 arme mensen met gebitsproblemen van hun pijn kunnen afhelpen. Mede dankzij de gulle giften van de vele sponsors was het project een enorm succes.

Wachtende patiënten die aan het eind van de dag allemaal van een tandheelkundige behandeling zijn voorzien

Na dit overweldigende succes gaat Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen in oktober 2014 wederom naar dit gebied om tandheelkundige hulp te bieden aan de inwoners. Onderhandelingen met locale autoriteiten zijn in volle gang en de Saldanha Gemeente heeft al diverse toezeggingen gedaan o.a. voor behandel- en wachtruimtes.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen proberen we zoveel mogelijk tandheelkundige materialen mee te nemen naar Zuid Afrika. Sponsoring in de vorm van spullen maar ook een financiële bijdrage zijn van harte welkom. Mocht u besluiten ons met een financiële bijdrage te willen steunen, kunt u uw donatie storten op ons rekening nr: 1241.74.639 (Rabobank), t.n.v. TPN, onder vermelding van donatie Project Zuid-Afrika.

Kinderen van de plaatselijke basisschool die wachten op hun gratis behandeling